Method Putkisto®

”Method Putkiston tavoitteena on kehon kokonaisvaltainen tasapaino ja liikkumisen estetiikka. Sen kaikkein tärkein tavoite on liikkumisen vapaus läpi elämän. Method Putkisto tarjoaa työkalut itsenäiseen kehonhuoltoon yksinkertaisesti syventämällä oman kehon tuntemusta. Se on venyttelyä ja liikkeenhallinnan harjoittelua, joka linjaa kehoa ja suuntaa voimia. Method Putkisto painottaa valmiuksia, joita jokainen meistä sisällään kantaa, ja kannustaa herättämään tai virittämään meihin jo valmiiksi ohjelmoidun liikkumisen taidon.”

Menetelmän kehittäjä Marja Putkisto

Method Putkisto on Marja Putkiston kehittämä suomalainen kehonhuoltomenetelmä.

Method Putkisto Original – tavoitteena tasapainoinen vapaasti liikkuva keho

Marja Putkisto on luonut suomalaisen kehonhallintamenetelmän, joka tarjoaa työkalut itsenäiseen kehonhuoltoon. Opit tuntemaan ja tunnistamaan onam kehosi, huoltamaan kehon perusliikkeitä ja linjaamaan kehoa sen optimaaliseen asentoon. Method Putkisto tunneilla harjoittelu sisältää syväjumppaa, syvävenyttelyä ja syvähengitystä. Harjoitteiden tavoitteena on samanaikaisesti herkkyys ja vahvuus. Harjoittelu tapahtuu suhteessa Sinuun itseesi, muihin vertailematta.

Method Putkisto Pilates – keskivartalon hallintaan

Method Putkisto Pilates on laji Method Putkiston sisällä. Method Putkisto Pilates on kehonhallintatekniikka, jolla saat voimaa, koordinaatiota ja kestävyyttä. Harjoittelun pohjana on Josef Pilateksen luoma liikerepertuaari,  joka opettaa käyttäjälleen keskittymistä, tarkkaa koordinaatiota ja kehon hallintaa. Tavoitteena on toiminnallinen keho ja voimaa rakennetaan keveydellä ”sisältä-ulospäin”.